Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σε δέκα μέρες ξεκινά η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού

Σε δέκα μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού, σύμφωνα με τον Εντεταλμένο ...
Περιφερειακό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών, Άλκη Νουσηκύρου.


Ο κ. Νουσηκύρου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρίνισε ότι την άλλη εβδομάδα θα παραδοθεί ο χώρος για να αναπτυχθεί το εργοτάξιο του αναδόχου.

«Στον άλλο χώρο όπου η Εγνατία Οδός έχει εγκαταστήσει τη ΒΙΟΤΕΡ, επίσης θα έχουμε εξελίξεις. Αποξηλώνονται όλα τα υλικά που εμπόδιζαν την ανάπτυξη αυτού του εργοταξίου, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού», τόνισε.

«Όσον αφορά στην αποζημίωση που ζητά με την επιστολή του ο εργολάβος, είναι ένα νομικό θέμα. Είμαστε σε επαφή με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να επιλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από τον Καλλικράτη σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Αλλά αυτό δεν θεωρώ ότι είναι το μείζον. Το μείζον είναι ότι θα ξεκινήσει το έργο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε ο κόμβος να κατασκευασθεί με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Διερευνούμε τρόπους, ώστε ορισμένα νομικά κενά που υπάρχουν στο νόμο του Καλλικράτη, να διευκρινιστούν με τρόπο που θα επιτρέψει τις εργασίες να συνεχιστούν», σημείωσε.

Τέλος, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε: «Έχω δηλώσει ότι το έργο θα γίνει και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει».


Πηγη:

tromaktiko.blogspot