Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Πώς θα είναι ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας;

Ο άνθρωπος της επόμενη χιλιετίας μάλλον θα χρειάζεται πολλές…πλαστικές επεμβάσεις, καθώς θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο που «φιλοτέχνησε» βάσει ερευνών η «Sun».
Σύμφωνα με τις... εκτιμήσεις, το φαγητό και η ιατρική θα αυξήσουν το μέγεθός μας, ενώ ορισμένα σημεία του σώματος θα μειωθούν αρκετά.

Ανάμεσα σε αυτά που θα μειωθούν είναι τα έντερα, οι όρχεις (λόγω μείωσης της ανδρικής γονιμότητας) και ο εγκέφαλος, λόγω της βοήθειας που θα προσφέρουν οι υπολογιστές.

Αντιθέτως, θα αυξηθεί το μέγεθος των χεριών και των δακτύλων, λόγω και της χρήσης της αφής στη νέα τεχνολογία, αλλά και το μέγεθος των ματιών καθώς η επικοινωνία θα γίνεται πλέον με βάση τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις των ματιών.

Αυτό είναι το «πιστεύω» επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, υπάρχει όμως και ο Δρ Στέμερ, ειδικευμένος στην οδοντιατρική, που εκτιμά ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πηγούνι και λιγότερα δόντια αφού την τροφή θα τη λαμβάνουμε σε υγρή μορφή ή ως χάπι. Τουλάχιστον οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ότι θα είμαστε λιγότερο τριχωτοί και ζαρωμένοι.

 
 
 
tromaktiko.blogspot