Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη για τη δημοσιοποίηση της λίστας "Λαγκάρντ"

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη, γύρω στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο σπίτι του στην οδό Ποντου 16 στη Δροσιά.


Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter: «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε».

Η εντολή σύλληψης του δημοσιογράφου δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό «Hot Doc». Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα, και αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ απ' όπου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση η σύλληψη Βαξεβάνη

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται:

Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα.

Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες.

Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου

Πηγη:
nooz.gr