Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών

Επί τάπητος έχουν μπει τα θέματα της κατάργησης των τριετιών, της μείωσης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης και της περαιτέρω ελαστικοποίησης του ωραρίου εργασίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν σήμερα στις 5 μ.μ. οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης προκειμένου να συναντηθούν εκ νέου με τον Αντώνη Σαμαρά και να συζητήσουν τα ανοιχτά ζητήματα και κυρίως τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει το πακέτο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, αφού, όπως ισχυρίζονται, οι δύο πλευρές βρίσκονται μεν κοντά σε συμφωνία για τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά, παραμένουν ωστόσο ανοιχτά τα ζητήματα της χρηματοδότησης του κενού που προκύπτει από την επιμήκυνση, αλλά και της βιωσιμότητας του χρέους.
Ως πιθανότερο ενδεχόμενο προβάλλει το σενάριο της σύγκλησης ενός έκτακτου Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ από τη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται η υιοθέτηση μιας θετικής δήλωσης για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως τόνισαν, υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών ώστε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη παράγραφος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλει, το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγη:
tsantiri.gr