Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Σωτήρης Θεοδωρίδης για την προσφυγή της SATO στο άρθρο 99

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλε η
Sato. Σημειώνεται ότι η αίτηση θα εκδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου.


Η εταιρεία έχει προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας αναχρηματοδότησης των δανείων της.

"Η αγορά επίπλων έχει υποστεί τρομερή καθίζηση στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης που χειμάζει τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επαγγελματικών προϊόντων είναι οι πρώτες που μπαίνουν στην κρίση και οι τελευταίες που εξέρχονται από αυτήν. Την τελευταία τριετία το αγοραστικό κοινό ήταν ανύπαρκτο" σημειώνει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης, ο ιδρυτής της ιστορικής αλυσίδας επίπλων, γνωστός στην αγορά ως "Mr Sato".

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρίδης εδώ και χρόνια δεν συμμετέχει στο δ.σ. της SATO, έχοντας παραδώσει την διοίκηση της εταιρείας στον υιό του, Γιώργο.

Σήμερα ο κ. Θεοδωρίδης είναι ο πρόεδρος του δ.σ. της Pasal Development που έχει αναπτύξει το εμπορικό κέντρο Athens Heart και αντιπρόεδρος της Trastor.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η εταιρεία «SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΟΥ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, ως ισχύει τροποποιηθείς, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε να λάβει χώρα την 31.01.2013. Παράλληλα, με προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της Εταιρείας και των συνυπεύθυνων με αυτήν προσώπων έως και την εκδίκαση της αιτήσεως.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση ρευστότητας και την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος, στο πλαίσιο της δυσμενούς κατάστασης, την οποία διανύει η ελληνική οικονομία.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Πηγη:
blog.gr