Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προχωράει το μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Γ.Μπουτάρης


Η συμφωνία με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως απομένει προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως είπε ο δήμαρχος, βρίσκεται σε συνεννόηση με τη μουσουλμανική κοινότητα Θεσσαλονίκης και έχει υποδείξει στον μητροπολίτη χώρο για την τέλεση των λατρευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων.
«Ο δήμος Θεσσαλονίκης βοηθάει ομάδες μουσουλμάνων και τους έχει παραχωρήσει κατά καιρούς χώρους για τα λατρευτικά τους καθήκοντα», τόνισε ο κ.Μπουτάρης, ενώ αναφέρθηκε και στην προσευχή που έκαναν μουσουλμάνοι, μαθητές της Ιερατικής Σχολής Κομοτηνής, στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι υπήρχε συμφωνία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το υπουργείο Παιδείας.
Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το τουρκικό κράτος επιτρέπει να γίνεται Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά και είπε ότι πρέπει να υπάρχει και η αντίληψη της ανταλλαγής για να «σπάσει ο πάγος». Μάλιστα δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο και θα προτείνει να γίνει και επίσημη επίσκεψη από αντιπροσωπεία του δήμου.

Πηγη:
tsantiri.gr