Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τα 7 καλύτερα tips για το GMail σας


Gmail Tips
To GMail είναι από τις λίγες online υπηρεσίες, που έχουν γίνει τόσο customized.
Οι χρήστες χάρη σε μερικά ενδιαφέροντα add-ons, φέρνουν την υπηρεσία στα μέτρα τους.
Αλλά ακόμα και η ίδια η Google μέσω του Google Labs, σας δίνει αρκετές επιπλέον επιλογές για να πειραματιστείτε. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικά tips...



Πρόσβαση στο GMail ενώ είστε offline

Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ως επιλογή και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα mail σας από το GMail λογαριασμό σας, ενώ είστε offline. Για να το επιτύχετε αυτό θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Google Gears και να το εγκαταστήσετε.
Γενικά είναι μια απλή διαδικασία που γίνεται σχεδόν αυτόματα μέσα από το GMail. Θα πάτε στις Ρυθμίσεις και θα επιλέξετε το tab "Εκτός σύνδεσης". Επιλέξτε το Ενεργοποίηση του Offline Mail για αυτόν τον υπολογιστή. Μόλις επιλέξετε να αποθηκεύσετε την αλλαγή, το GMail θα σας οδηγήσει στα βήματα που απαιτούνται για να ρυθμιστεί η επιλογή. Ενώ θα σας δώσει και την επιλογή να φτιάξετε ακόμα και shortcut στην επιφάνεια εργασίας για γρήγορη πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Φέρτε τα web clips στα μέτρα σας

Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τα web clips - γνωστά και ως κλιπ ιστού  - τότε είναι πιθανόν είτε να μην θέλετε να τα βλέπετε μπροστά σας, γιατί σας αποσπούν, είτε ακόμα και να τα θέλετε αλλά με υλικό που να σας αφορά περισσότερο. Πηγαίνετε και πάλι στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε το tab Κλιπ ιστού. Από εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε η απενεργοποιήσετε την υπηρεσία, ενώ στα αριστερά θα βρείτε πεδίο αναζήτησης, ώστε να ψάξετε και να προσθέσετε τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν.

Κάντε πιο ζωντανές τις συνομιλίες σας, μέσω chat

Ο Chat client που υπάρχει ενσωματωμένος στο GMail για να λειτουργεί μέσω του browser είναι μια χαρά για όποιον χρειάζεται άμεση επικοινωνία με κάποια επαφή του. Οι περισσότεροι, έτσι και εμείς, ουκ ολίγες φόρες το έχουμε χρησιμοποιήσει. Το πρόβλημα όμως προκύπτει όταν θέλετε να τονίσετε κάποια λέξη, μιας και ο γραπτός λόγος έχει άλλες χάρες από τον προφορικό. Η Google έχει προβλέψει και για αυτό, παρά το ότι δεν βλέπετε καθόλου κουμπάκια στο chat client.
  • Για να γίνει μια λέξη BOLD θα πρέπει να βάλετε αστερίσκο στην αρχή και το τέλος της πχ *laptopblog*
  • Για να φαίνεται μια λέξη διαγραμμένη - Strikethrhough - θα χρειαστεί να βάλετε μια παύλα πριν και μετά την λέξη πχ -laptopblog-
  • Για να γίνει μια λέξη ITALIC πρέπει να βάλετε από ένα underscore πριν και μετά την λέξη πχ _laptopblog_

Λάβετε ειδοποίηση για κάθε νέο email στο λογαριασμό σας

Μπορεί να είστε συνδεδεμένοι ακόμα και ολόκληρη την ημέρα στο internet, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα απορροφηθείτε με κάποια εργασία - ή διασκέδαση - και θα ξεχάσετε να ελέγξετε τον λογαριασμό σας στο GMail για κάποια νέα "άφιξη". Εδώ την λύση δίνει η ίδια η Google αφού έχει κυκλοφορήσει το GMail Notifier. Το εγκαθιστάτε στο σύστημα σας - Windows ή Mac - και αυτό σας ενημερώνει για κάθε νέο email, που έρχεται στον λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης του GMail

Το γνωστότερο "παιδί" της μεγαλύτερη μηχανής αναζήτησης δεν θα μπορούσε να μην έχει και ιδιαίτερα αναβαθμισμένες δυνατότητες, για την αναζήτηση των email σας.
Στο πεδίο λοιπόν που πληκτρολογείτε συνήθως την λέξη κλειδί, για να ψάξετε τα παλιά σας email... μπορείτε να πληκτρολογήσετε και μερικούς όρους, ανάλογα με την περίσταση. Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα.
  • Έσω ότι αναζητάτε όλα τα email που εστάλησαν στον λογαριασμό σας μεταξύ 01/09/2010 και 05/09/2010, τότε στο πεδίο αναζήτησης δεν έχετε παρά να γράψετε after: 2010/09/01 before: 2010/09/05 και θα τα δείτε άμεσα.
  • Πληκτρολογήστε has:attachment και θα εμφανιστούν όλα τα email με συνημμένο αρχείο.
  • Ενώ γράφοντας to:me is:read in:inbox θα εμφανίσει όλα τα διαβασμένα email που είναι διαβασμένα και υπάρχουν στο inbox σας.
Περισσότερες λεπτομέρεις: Προηγμένη αναζήτηση στο Gmail.

Δείτε αν ένα email εστάλη αποκλειστικά σε εσάς

Είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες για να βάλουν προτεραιότητα  στα email που θα απαντηθούν πρώτα. Είτε χρησιμοποιείτε, είτε όχι αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε αν κάποιος έστειλε ένα email μόνο σε εσάς ή σε κάποια mailing list.
Για να το ενεργοποιήσετε θα πάτε στο Ρυθμίσεις και θα κάνετε scroll down την οθόνη μέχρι να δείτε το Ενδείξεις προσωπικού επιπέδου. Εκεί θα επιλέξετε το Προβολή ενδείξεων. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε λίγο μεγαλύτερο έλεγχο και πληροφορία... για τα email που σας στέλνουν.

Διασκεδάστε με ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από το GMail

Αν είστε λάτρης του GMail - ακόμα και αν δεν είστε - προτείνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να παίξετε το Galactic Inbox. Ένα παιχνίδι που σχεδίασε το Paul Truong, με στόχο να πει ευχαριστώ με τον τρόπου του στην ομάδα του GMail.
allday-news.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου