Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η Τρίτη η χειρότερη μέρα της εβδομάδας

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω… και τα στρουμφάκια έρχονται να επιβεβαιωθούν εν μέρει, καθώς η Τρίτη θεωρείται ως η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας!

Η πιο θλιβερή και χειρότερη ημέρα της εβδομάδας, βάσει νέας έρευνας του London School of Economics (LSE), αναδεικνύεται η Τρίτη.

Σε μελέτη που διενήργησαν ερευνητές του ...
London School of Economics εξετάστηκε η εναλλαγή της διάθεσης 22.000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος δύο μηνών.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα περιέγραφαν την κατάστασή τους μέσω εφαρμογής του iPhone, με τίτλο Mapiness.

«Φαίνεται εύλογο πως τη Δευτέρα δεν έχει ακόμα ξεθωριάσει η θετική διάθεση του Σαββατοκύριακου», σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας, George MacKerron, του London School of Economics.

Ωστόσο, προσέθεσε, την Τρίτη έχουμε εισέλθει στο πνεύμα της εργασιακής εβδομάδας, με αποτέλεσμα το επόμενο Σαββατοκύριακο να μας φαίνεται πολύ μακρινό!

Διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι σε παραθαλάσσιες πόλεις εμφάνιζαν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, ενώ εργαζόμενοι σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν τους υψηλότερους μισθούς στη χώρα, είναι οι λιγότερο ευτυχισμένοι.

«Ελπίζουμε να αντλήσουμε περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις επιπτώσεις του φυσικού περιβάλλοντος, των περιβαλλοντικών προβλημάτων- ακόμη και από πλευράς κλίματος- στην ατομική και την εθνική ευημερία» κατέληξε ο George Mackerron.

Να σημειωθεί πως οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα, αποστέλλοντας ειδοποιήσεις στους συμμετέχοντες δύο φορές την ημέρα.

Ζητούσαν ενημέρωση για το πώς αισθανόταν κάθε εθελοντής, ποιος ήταν μαζί του, εάν βρίσκονταν σπίτι και τι κάνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου