Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν  από τα ξημερώματα της Τρίτης οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί σχεδόν το σύνολο των εκπομπών του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Η ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί έξω από τα γραφεία της, στην οδό Σταδίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία  στο υπουργείο Εργασίας.

Η κρίση της τελευταίας περιόδου στον ελληνικό τύπο κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον ΔΟΛ να ανακοινώνει την διακοπή της κυκλοφορίας του ημερήσιου Βήματος, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη περιοδικών του Ομίλου.

Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με πληροφορίες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις. Η δραματική συνάντηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και το κλείσιμο της εφημερίδας «Απογευματινή», ενώ γνώστες του χώρου του τύπου εκτιμούν ότι σοβαρά προβλήματα αναμένεται να εκδηλωθούν και σε άλλα έντυπα, αν όχι μέχρι το τέλος του 2010, σίγουρα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Φαινόμενα απολύσεων, περικοπής μισθών και ελάφρυνσης του κόστους λειτουργίας με εθελούσιες εξόδους έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα και σε άλλα ΜΜΕ.

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου