Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Με λουκέτο απειλούν οι φαρμακοποιοί

Με «λουκέτο» στα φαρμακεία όλης της χώρας προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, αν δεν συμφωνήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη... συνταγή των δύο σημείων που οδηγούν σε άνοιγμα του επαγγέλματός τους:
τη λειτουργία φαρμακείων το Σάββατο και την επανεξέταση του πληθυσμιακού κριτηρίου. Την απόφαση αυτή έλαβαν, πριν από λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αποδέχθηκαν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους με τις συστεγάσεις φαρμακείων προκειμένου να εισέλθουν στο επάγγελμα νέοι φαρμακοποιοί και την εφαρμογή κλιμακωτής έκπτωσης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Για την εφαρμογή του τελευταίου αποτελεί βασική προϋπόθεση η εμπρόθεσμη πληρωμή, σύμφωνα με το νόμο, των φαρμακείων από τα Ταμεία. Παράλληλα, όμως, διαφώνησαν στο θέμα του ελαστικού ωραρίου και συγκεκριμένα στη λειτουργία του συνόλου των φαρμακείων το Σάββατο, καθώς και σε αυτό της αλλαγής του πληθυσμιακού κριτηρίου (ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους αντί 1.500 που είναι σήμερα).
Οι φαρμακοποιοί, κατά τη γενική τους συνέλευση, επανέλαβαν ότι το Σάββατο μπορεί να λειτουργεί το 20% - 25% των φαρμακείων κάθε πόλης, από τις 8 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ.. Επίσης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς την αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων που έθεσε η ηγεσία του υπουργείου. «Δεν συμφωνούμε γιατί αυτό έχει ως συνέπεια την υπερβολική αύξηση του αριθμού των φαρμακείων άρα και της δαπάνης όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο υπουργός», εξηγούν. Και τονίζουν: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, καμιά πρόταση δεν πρέπει να οδηγεί σε αύξηση του ήδη υπερβολικού αριθμού των φαρμακείων».
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών.


tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου