Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Για ισχυρές καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο, που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ,
προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ

Για την Παρασκευή προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΈΜΠΤΗΣ 27-1-2011 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ , ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-1-2011

1. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

2. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

3. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΕΜΥ
madata

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου