Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται εβδομάδα κακοκαιρίας και ψύχους


Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να έχουμε τη βδομάδα που ξεκινά.


Νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται για τη Δευτέρα στηνΑττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13οC.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού στη συμπρωτεύουσα με τη θερμοκρασία όμως να «αγγίζει» το μηδέν και να κυμαίνεται από 1 έως 7οC.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13οC.

Σε Μακεδονία και Θράκηαναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 7οC.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ , ενώ  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14οC.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16ο  C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με  ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά και νότια του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6οC.

Πέφτει η θερμοκρασία από Τρίτη, πιθανή ακόμη και η χιονόπτωση στις πόλεις!

Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα ορεινά της χώρας οι οποίες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στις πόλεις! Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται πολύ "διακριτικά" από την Πέμπτη, ανήμερα των Θεοφανείων.

Την Τρίτη, αναμένονται κατά τόπους νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν 5-7 στο Αιγαίο και 4-6 στο Ιόνιο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση δείχνοντας «μείον» σε αρκετά σημεία της χώρας.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, με παγετό το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Το χιονόνερο ή χιόνι θα κάνει πάλι την εμφάνιση του και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Την Πέμπτη    ,τέλος, οι βουτιές στα αγιασμένα ύδατα αναμένεται να πραγματοποιηθούν με λίγες νεφώσεις και ασθενείς βροχές με άνεμους μέτριας εντάσεως 3-5 μποφόρ αλλά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή, τέλος, αναμένονται λίγες νεφώσεις και άνεμοι μέτριας εντάσεως. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι μικρή άνοδο.

satr.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου