Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πάτρα: Γιατί ο παπάς διέκοψε την κηδεία;

Πάτρα: Γιατί ο παπάς διέκοψε την κηδεία;Διέκοψε στη μέση τη νεκρώσιμη ακολουθία που τελούσε για να «την πει» στον ιερέα που συλλειτουργούσε μαζί του, ζητώντας του το λόγο γιατί αυτός τα… έλεγε όλα!

Και φυσικά, άφησε σύξυλους τους συγγενείς του νεκρού που θρηνούσαν για τον άνθρωπό τους και δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.
Πρωταγωνιστές του απίστευτου επεισοδίου που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια κηδείας, σε πολύ γνωστό χωριό, ήταν ο αλλοδαπός (!) ιερέας του χωριού από τη μια και ένας συνταξιούχος ιερέας από την άλλη.
Οι δύο παπάδες ήταν… δίδυμο στη συγκεκριμένη νεκρώσιμη ακολουθία και έψελναν μαζί. Η τελετή εξελισσόταν κανονικά, ωστόσο κάποια στιγμή, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει δοθεί κάποιο προμήνυμα, ο αλλοδαπός ιερέας διέκοψε την εξόδιο ακολουθία και απευθυνόμενος στον συνταξιούχο ιερέα που έψενε δίπλα του, τού είπε: «Εσύ θα τα πεις όλα; Αλλά δεν φταις εσύ. Εγώ φταίω που σε άφησα να έλθεις. Άλλη φορά δεν θα σε ξαναφήσω»!
Αυτό το «χώσιμο», του ενός παπά στον άλλο, άφησε εμβρόντητους τους παριστάμενους και τους συγγενείς του νεκρού, που αιφνιδιάστηκαν από το απρόσμενο επεισόδιο σε τέτοιο βαθμό, ώστε κανένας δεν βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει.
Και δεν αντέδρασε ούτε ο ιερέας που ήταν αποδέκτης της επίπληξης και επί δεκαετίες λέγεται έχει προσφέρει πολλά στην ενορία του χωριού του.
Προφανώς, ο αλλοδαπός ιερέας, που είναι τώρα ο παπάς του χωριού, θεώρησε ότι ο προκάτοχός του τον «καπέλωνε» στη διάρκεια της κηδείας, ψέλνοντας αυτός το μεγαλύτερο μέρος της ακολουθίας.
Κάτι που φαίνεται ότι τον ενόχλησε και τον εκνεύρισε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το επεισόδιο και να μην σεβαστεί ο ίδιος ως ιερέας την τελετή που έκανε, και βέβαια το νεκρό.
Πάντως, ο ίδιος φέρεται να επικοινώνησε αργότερα με τον συνταξιούχο ιερέα που πρόσβαλε στη μέση της κηδείας, δίνοντάς του εξηγήσεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αντιλαμβανόμενος ενδεχομένως το μεγάλο λάθος που έκανε.
Ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήρεμα;
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της Εκκλησίας μας. Σας παρακαλώ να καυτηριάσετε αυτό που έγινε. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τον κάθε ξένο να έρχεται και να μας προσβάλει έτσι. Ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήρεμα;».
Με τα λόγια αυτά, ιερέας στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτυλίχθηκε το πρωτοφανές περιστατικό και είναι γνώστης του, σχολίασε δηκτικά στον «Κόσμο» τα όσα συνέβησαν.
Ο ίδιος λέει ότι επί 36 χρόνια ο ιερέας που επιπλήχθηκε από τον αλλοδαπό συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και είναι γνωστός για την προσφορά στη μικρή κοινωνία του χωριού.



dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου