Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η παγκόσμια πρωτιά του ΠΑΟΚ!

Το olaPAOK.gr αναλύει το ξεχωριστό προνόμιο του "Δικέφαλου" να έχει στην προεδρία των δύο σημαντικότερων τμημάτων του συλλόγου, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ δηλαδή, τους Ζαγοράκη και Πρέλεβιτς

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν είναι άλλοι δύο παράγοντες που έχουν την τόλμη να μπουν μπροστά και να διοικήσουν από τη θέση του προέδρου τον σύλλογο. Είναι δύο αθλητές – θρύλοι που δεν υπηρέτησαν μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά υπήρξαν και αθλητικά πρότυπα για ολόκληρη την Ευρώπη.
Από τον Ρουμενίγκε στον Μπεκενπάουερ
Και αυτό είναι ένα τεράστιο προνόμιο για τον ΠΑΟΚ. Έχει έναν πρωταθλητή Ευρώπης στην προεδρία (και να μην ξεχνάμε και έναν στη θέση του προπονητή) και είναι ξεχωριστή τιμή μιας και ελάχιστοι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν τόσο γνωστούς παίκτες σε τόσο σημαντικά διοικητικά πόστα.
Μοναδική σύγκριση θα μπορούσε να γίνει με τη Μπάγερν Μονάχου, που παραδοσιακά εμπιστεύεται κάποιους από τους μεγάλους άσους του παρελθόντος, όπως είχε γίνει με τον Ρουμενίγκε και τον Μπεκενμπάουερ, ενώ τώρα στην προεδρία είναι ο Ούλι Χένες.
Στην Ισπανία οι μεγάλοι σύλλογοι λειτουργούν διαφορετικά, το ίδιο στην Αγγλία, ενώ στην Ολλανδία οι σύλλογοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τη γνώση των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών της χώρας, αλλά κυρίως από τη θέση του προπονητή.
Το ίδιο και στο μπάσκετ
Και για τον ΠΑΟΚ είναι εντυπωσιακό πως η ίδια συνταγή θα ακολουθηθεί και στο μπάσκετ. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ανέλαβε την προεδρία του "Δικεφάλου" σε μια χρονιά που θα διεκδικήσει την υπέρβαση και μαζί με το προνόμιο που έχει η ομάδα, έχει και αυτός την τιμή να ηγείται αυτής. Στην Ελλάδα σχεδόν κανένας σύλλογος δεν έχει πρόεδρο με τις γνώσεις εκ των… έσω του "τίγρη", όντας έστω ένας απλός πρώην αθλητής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη.
Μόνο αυτός
Μ’ αυτά τα δεδομένα ο συνδυασμός της παρουσίας του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Μπάνε Πρέλεβιτς στην προεδρία του ΠΑΟΚ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία (μπορεί να υπάρχουν και μικρότεροι σύλλογοι με πρώην αθλητές – προέδρους, αλλά όχι τέτοιας εμβέλειας) και ελπίδα των οπαδών είναι πως η γνώση που διαθέτουν για το αντικείμενο και η λάμψη τους θα φέρει και τα ποθητά αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου