Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μειώνει τους βουλευτικούς μισθούς η Ιταλία

Η βουλή της Ιταλίας αποφάσισε να προχωρήσει στην μείωση των μισθών των εξακοσίων τριάντα μελών της κατά χίλια τριακόσια ευρώ μεικτά,
ή περίπου επτακόσια ευρώ καθαρά τον μήνα.
Το σύνολο των αποδοχών των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων αποζημιώσεων, ανέρχονται – σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο – σε πάνω από 11.000 ευρώ το μήνα, το οποίο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αντιστοιχεί στοο 23,8% του προϋπολογισμού για τη Βουλή.
Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεργαστεί με δημόσιους υπάλληλους για την πάταξη της διαφθοράς, ενώ ισοσκέλησαν και τις υπέρογκες αμοιβές των manager του Δημοσίου, με εκείνες των δικαστών του Αρείου Πάγου, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν τα 250.000 ευρώ ετησίως.
Η τελική απόφαση για το θέμα αυτό πρόκειται να ληφθεί από τον Αρμόδιο υπουργό, Πατρόνι Γκρίφι, και τον Μάριο Μόντι. Ο υπουργός σχολίασε στο τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 πως, «Κάποιοι μπορεί να κάνουν λόγο για καταδότες, αλλά ο στόχος είναι να σπάσει ο κλοιός της ομερτά, της μαφιόζικης σιωπής και συναίνεσης».
Κύριοι της κυβέρνησης βλέπετε απο πού αρχίζουν τις περικοπές στην Ιταλία; Απο τους ίδους και απο τους μεγαλο-εισοδηματίες. Όχι απο τον απλό κόσμο.

Πηγη:
prionokordela.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου