Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Φρούριο” η Αθήνα – 4.000 αστυνομικοί στον δρόμο

Το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega o σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου, 50 περίπου άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του μετρό των Σεπολίων, όπου και διαλύθηκαν. Το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες σε διερχόμενο όχημα της Άμεσης Δράσης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, με βάση τις εντολές που έχει λάβει η αστυνομία, δε θα επιτραπεί η πρόσβαση και οι συγκεντρώσεις στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

Όλες οι ομάδες της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για να αποτρέψουν τα επεισόδια.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό . Από τους σταθμούς αυτούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

 

 https://www.newsit.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου