Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

1.800 απολύσεις ανακοίνωσε η Νokia

Χωρίς εργασία, θα βρεθούν 1.800 άτομα διεθνώς, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, η Nokia, παρά το γεγονός ότι σημείωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου θετικότερα από το αναμενόμενο, προχωρά σε μείωση του προσωπικού της.


Τα θετικά αποτελέσματα, οφείλονται στις πωλήσεις ''ευφυών'' συσκευών τελευταίας γενιάς (smartphones), ενώ η τιμή της μετοχής της σημείωσε άνοδο.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που δημοσιοποίησε αφότου ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ο Στίβεν Έλοπ, η Nokia εμφάνισε καθαρά έσοδα 529εκ.ευρώ ή 14 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας 559 εκ.ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν τη διαμόρφωση της κερδοφορίας στα 182,5 εκ.ευρώ.

Η αξία των πωλήσεων της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5% στο επίπεδο των 10,3 δισ. ευρώ.

Η Nokia πώλησε 26,5 εκ. "ευφυείς" συσκευές, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, δηλαδή 61% περισσότερες έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και σαφώς περισσότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η Espoo, δηλαδή το τμήμα της Nokia, που δραστηριοποιείται μόνο στη Φινλανδία, προσπαθεί να ανακτήσει το μερίδιό της στην αγορά των ευφυών συσκευών, το οποίο μειώθηκε στη διάρκεια της προηγουμένης τριετίας καθώς οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτίμησαν συσκευές, όπως το iPhone της Apple και όσες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google.

Η ΝΟΚΙΑ σε εκτιμήσεις της, ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους η αξία των πωλήσεων της θα ανέλθει σε ποσό μεταξύ 8,2 δισ.ευρώ και 8,7 δισ.ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρίας σημείωναν άνοδο τιμής 9,1% στα 8,42 ευρώ, περί το μέσο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Ελσίνκι.

cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου