Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Ναι στον περιορισμό της σπατάλης, όχι στις απολύσεις»

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της σπατάλης και όχι οι απολύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές υπουργικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται το Σάββατο, ενόψει της έλευσης των εμπειρογνωμόνων της τρόϊκας τη Δευτέρα και της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού την Πέμπτη.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, ούτε αλλαγή των φορολογικών συντελεστών.

Τη Δευτέρα, η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 που θα καθορίσουν το εύρος των μέτρων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010 σε επίπεδα πάνω από 9% του ΑΕΠ έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η κάλυψη της διαφοράς αυτής θα είναι το αντικείμενο των συνεχών συσκέψεων που θα έχουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο και των προτάσεων του υπουργείου Οικονομικών.
 
skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου