Στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, στο τεύχος της τοπικής εφημερίδας της Ατλάντα των ΗΠΑ «Atlanta Journal-Constitution» δημοσιεύτηκε η ακόλουθη συνταγή. Τότε κανείς δεν έδωσε πολύ μεγάλη σημασία. Οι φήμες θέλουν
τη συνταγή όπως τη βλέπετε στη φωτογραφία να είναι γραμμένη από κάποιον κύριο John Pemberton.
τη συνταγή όπως τη βλέπετε στη φωτογραφία να είναι γραμμένη από κάποιον κύριο John Pemberton.
Ιδού η συνταγή εκείνη, η οποία είναι χωρισμένη στο κύριο μέρος και στο ειδικό σιρόπι που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στο πασίγνωστο αναψυκτικό:
Εκχύλισμα Κόκας: 3 drams USP
Κιτρικό οξύ: 3 ουγγιές
Καφεΐνη: 1 ουγγιά
Ζάχαρη: 30 (σ.σ. δεν υπήρχαν μονάδες μέτρησης για τη ζάχαρη)
Βανίλια: 1 ουγγιά
Καραμέλα: 1,5 ουγγιές ή περισσότερο για χρώμα
Η μυστική γεύση (χρησιμοποιείτε 2 ουγγιές γεύσης για κάθε 5 γαλόνια σιροπιού):
Αλκοόλ: 8 ουγγιές
Έλαιο πορτοκαλιού: 20 σταγόνες
Έλαιο λεμονιού: 30 σταγόνες
Έλαιο μοσχοκάρυδου: 10 σταγονες
Κόλιανδρος: 5 σταγόνες
Έλαιο άνθους πορτοκαλιάς και νεραντζιάς: 10 σταγόνες
Κανέλλα: 5 σταγόνες
Η Coca Cola διέψευσε όπως ήταν φυσικό την αυθεντικότητα της συνταγής…
newsday
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου