Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Eπεισόδια και εντάσεις στην πορεία


Μικρής έκτασης επεισόδια και ένταση επικράτησαν στην πορεία των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Σε αψιμαχίες με τα ΜΑΤ ένας διαδηλωτής λιποθύμησε, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν μια μηχανή της αστυνομίας και κάδοι απορριμμάτων.

Τα αίματα άναψαν για άγνωστο λόγο επί της οδού Σταδίου, την ώρα που ο κύριος όγκος της πορείας έφτανε στο Σύνταγμα. Η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν  χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, όπου έπεσαν μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα. Από τα χημικά που έπεσαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Οι νεαροί έσπασαν μάρμαρα και επιδόθηκαν σε «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ, ενώ μία μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ και κάδοι απορριμμάτων κάηκαν από μολότοφ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, που παρέλυσε την χώρα,  ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ μαζεύτηκε στην Ομόνοια. Λίγο μετά τις 13:00, το ΠΑΜΕ ολοκλήρωσε την πορεία του στο Σύνταγμα, όπου κατέληξαν γύρω στις 14:00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην πορεία συμμετείχαν και κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Με συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων της τρόικας και της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά και δυναμικά για την συνεχιζόμενη ύφεση και εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων.

Ενδεικτικές εικόνες; Το φέρετρο μπροστά από την Βουλή και οι απεργοί με πανό που έγραφε «πεθαίνουμε», αλλά και το ομοίωμα ενός εργαζόμενου με θηλιά στο λαιμό...

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου