Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τα 7 βήματα για την ηρεμία


  Όταν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας φαντάζουν σαν ανάβαση σε σκάλα που δεν τελειώνει πουθενά

πάρτε μια ανάσα και χτίστε μια ρουτίνα χαλάρωσης με 7 απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε την πρίζα από το άγχος.
Ακολουθώντας ένα ασφυκτικό εργασιακό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τη φροντίδα του σπιτιού και τις λοιπές υποχρεώσεις, είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε και να αφήσετε τα επίπεδα άγχους να σας επηρεάσουν σε βαθμό επικίνδυνο για την υγεία σας.
Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατορθώσετε να καλλιεργήσετε μια ρουτίνα ψυχικής ηρεμίας και σωματικής χαλάρωσης, κάνοντας ό,τι σας ευχαριστεί από τα ακόλουθα 7 ενδεικτικά βήματα χαλάρωσης:
1.    Αναζητήστε τα σημάδια
Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, λένε, οπότε σε πρώτο πλάνο θα είναι ωφέλιμο να εντοπίσετε αν και κατά πόσο σας αγχώνει κάποια δραστηριότητα. Από το σημείο αυτό κι έπειτα θα είναι ευκολότερο να ελέγξετε τα επίπεδα άγχους που σας επιφέρει.
2.    Αποσπάστε την προσοχή σας
Όταν αγχωνόμαστε με κάτι, έχουμε την τάση να το υπεραναλύουμε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε εγκλωβισμένοι στο πρόβλημα. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε μια τέτοια δυσάρεστη πνευματική διαδικασία είναι να αποσπάσουμε την προσοχή μας, κατά προτίμηση επιδιώκοντας να επιδοθούμε σε σωματική δραστηριότητα, που ευεργετεί τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα και τα επίπεδα άγχους.
3.    Κουνηθείτε!
Το άγχος είναι η εύκολη δικαιολογία για να αποφύγει κανείς την άσκηση. Όπως προαναφέραμε, η άσκηση κάνει καλό και στο στρες, αφού βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών του άγχους.
4.    Γευματίστε σωστά
Στις περιόδους άγχους φαντάζει δύσκολη η διατήρηση ενός σωστού προγράμματος διατροφής. Η κατανάλωση υδατανθράκων και σακχάρων ξεφεύγει από τα πλαίσια του αποδεκτού, γεγονός που επιφέρει και αλλαγές στον ύπνο και τη διάθεση. Προσπαθείστε, λοιπόν, να είστε συνεπείς σε μια υγιεινή διατροφή.
5.    Μιλήστε σε ένα φίλο
Η συναναστροφή με άλλα άτομα, τηλεφωνική και διαπροσωπική, βοηθάει στην έκλυση της ορμόνης οξυτοκίνης, που βοηθάει στη χαλάρωση και στο συναίσθημα ευφορίας.
6.    Βγείτε έξω
Ο καθαρός αέρας που προσφέρει μια μικρή βόλτα με τα πόδια βοηθάει στο να αδειάσει το μυαλό από έγνοιες και να επιταχυνθεί ένα συναίσθημα ηρεμίας.
7.    Προετοιμαστείτε για ύπνο
Όταν ξαπλώνουμε, τα προβλήματα της ημέρας τείνουν να στριφογυρίζουν στο μυαλό μας, στερώντας μας από τις στιγμές χαλάρωσης ακόμα και στο ναό της χαλάρωσης, που είναι το κρεβάτι μας. Για να γλιτώσετε από το φαύλο αυτό κύκλο, εφαρμόστε μια απλή τακτική: πιάστε μολύβι και χαρτί και γράψτε όλα όσα σας έρχονται στο μυαλό και σας αγχώνουν. Με το να τα δείτε γραμμένα και σε σειρά, αποκτάτε ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης.. ότι τα βάλατε σε τάξη, οπότε μπορείτε να ηρεμήσετε και να απολαύσετε ένεν εποικοδομητικό ύπνο.



blog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου