Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εφιάλτης ραδιενέργειας - Έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο - Τραυματίες στο νοσοκομείο



Με τον πλανήτη να παρακολουθεί τις εικόνες φρίκης από τον καταστροφικό σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία που ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμα, έχει σημάνει συναγερμός για διαρροή ραδιενέργειας,
καθώς εντοπίστηκε ραδιενεργό Καίσιο κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκουσίμα. Το AFP μετέδωσε ότι ακούστηκε έκρηξη στο πηρυνικό εργοστάσιο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν πολλοί εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό.
Από την εταιρεία ηλεκτρισμού Tepco, όπως αναφέρει το Reuters, έγινε γνωστό ότι τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την έκρηξη, χωρίς να αναφέρει κάτι για την κατάστασή τους. Σημειώνεται μάλιστα ότι κατέρρευσαν η σκεπή και οι τοίχοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους και να σφραγίσουν τα πάντα, με τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Edano να επεκτείνει την οδηγία ακόμα και για σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.

Πυρηνικός ειδήμων που ερωτήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ τόνισε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".
Η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν να βγαίνουν καπνοί από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές πιο υψηλά από το κανονικό.


cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου