Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου από Βρυξέλλες: πείσαμε και πετύχαμε

Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός για  τις αποφάσεις  Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες,
για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής που ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τις δηλώσεις του με αναφορές στις προσπάθειες και στις θυσίες που έγιναν στην χώρα μας και που όπως πρόσθεσε αναγνωρίζονται σήμερα απ’ όλους. «Πέρσι αγωνισθήκαμε να αποτρέψουμε την οικονομική καταστροφή… Η προσπάθειά μας πέτυχε και επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου  πρόσθεσε ότι «πετύχαμε  να βελτιώσουμε το πλαίσιο του Μνημονίου», ενώ χαρακτήρισε «καθοριστική» την απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής στις 11 Μαρτίου, που όπως είπε επιβεβαιώθηκε και σήμερα.           

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι στόχος των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι η ανάκαμψη σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο  και ότι το πλαίσιο είναι η ανάπτυξη με διατήρηση των  θέσεως εργασίας.

«Τίποτα δεν μας  χαρίσθηκε. Φτάσαμε μέχρι εδώ με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου. Όπως συμπλήρωσε,  δικαιώθηκε η  στρατηγική της κυβέρνησης να υπάρξει απόφαση στις 11 Μαρτίου γιατί οι εξελίξεις στην Πορτογαλία και στη Λιβύη, αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα σε άλλες χώρες,  θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη, σχετικά  με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, ότι «η  Ε.Ε είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ευρωζώνη και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής».        
Σχετικά με την Πορτογαλία σημείωσε ότι η« Ε.Ε.  έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να συνδράμει» αλλα διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση.

Επίθεση στη ΝΔ για «ελαφρότητα» και «μιζέρια»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι αποφάσεις της  συνόδου δεν αφορούν νέα  μέτρα. Απαντώντας σε ερώτηση επίσης για τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτερυσης,  ο  κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Α. Σαμαρά για την χθεσινή δήλωσή  ότι «δεν βγαίνει το Μνημόνιο» πως  «δεν μπορούν να μιλούν με τέτοια ελαφρότητα για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού»,  ενώ μίλησε και για «μιζέρια» από πλευράς ΝΔ.       

Tι θα γίνει με δημόσια περιουσία-ιδιωτικοποιήσεις 

Οσο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ,  ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε. Για τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στον σκληρό πυρήνα των συνδικαλιστών,  όπως είναι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,  ο Γιώργος Παπανδρέου  είπε κατ’ αρχήν πως δεν έχει υπάρξει πρόταση για τη ΔΕΗ,  ενώ κάλεσε όλους να μην προεξοφλούν ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.



star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου