Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο πλαστικός του Καντάφι αποκαλύπτει...

Μια μυστική αποστολή είχε αναλάβει ο Βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός, Liacyr Ribeiro, όταν επισκέφθηκε τη Λιβύη, το 1995.
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα, όταν η προσωπική ασφάλεια του Λίβυου ηγέτη,
Μουαμάρ Καντάφι, μετέφερε τον χειρουργό σε μια αποθήκη, κάπου στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Η αποστολή του ήταν να «κόψει» χρόνια από τον Λίβυο ηγέτη, ανανεώνοντας την εμφάνισή του με ένα λίφτινγκ προσώπου και εμφύτευση μαλλιών.
«Μου είπε ότι βρισκόταν στην εξουσία για 25 χρόνια –τότε- και δεν ήθελε οι νέοι της χώρας του να τον βλέπουν σαν ένα γέρο», θυμάται ο γιατρός. «Του πρότεινα ένα λίφτινγκ προσώπου», προσθέτει.
Η μυστική επέμβαση κράτησε τέσσερις ώρες. Ο χειρουργός χρησιμοποίησε λίπος από την κοιλιά του Καντάφι και το εμφύτευσε στο πρόσωπό του. Ο Λίβυος ηγέτης δεν δέχτηκε πλήρη νάρκωση και υπέμεινε την επέμβαση με τοπική αναισθησία. Μάλιστα, ο χειρουργός υποστηρίζει ότι στα μισά της επέμβασης ο Καντάφι ζήτησε και όντως έφαγε ένα χάμπουργκερ.
Ο Καντάφι ανησυχούσε μήπως παραείναι εμφανής η αλλαγή, γι’ αυτό επέλεξε μια ελαφριά διαδικασία, παρόλο που τα αποτελέσματα δεν θα ήταν μόνιμα. Τότε ήταν 53 ετών.
Όντως, μετά από πέντε χρόνια, το 2000, ο Καντάφι κάλεσε ξανά τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος όμως δεν ήταν διαθέσιμος, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Από τότε, δεν είχε άλλη επικοινωνία με τον Λίβυο ηγέτη.
Ο Ribeiro έγινε γνωστός στον Καντάφι, όταν επισκέφθηκε την Τρίπολη το 1994, για να παρουσιάσει ένα βιβλίο του για την πλαστική χειρουργική. Μετά την παρουσίαση, τον πλησίασαν Λίβυοι αξιωματούχοι και τον οδήγησαν στην σκηνή του Καντάφι, όπου τον εξέτασε για πρώτη φορά.
Η εντύπωση που απέκτησε για τον Καντάφι ήταν πολύ θετική: «Ήταν εξαιρετικά ευγενικός, έξυπνος και εγκάρδιος. Μου είπε αμέσως για ποιο λόγο με χρειαζόταν».
Το ραντεβού κλείστηκε για ένα χρόνο μετά. Η αμοιβή του γιατρού ήταν ένας φάκελος γεμάτος από δολάρια και ελβετικά φράγκα. Βέβαια, δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το ακριβές ποσό.



newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου