Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αυξάνονται οι εγχειρήσεις για διόρθωση των θηλών

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Ολοένα περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις, για να διορθώσουν το σχήμα στις ρόγες και στις θηλές των μαστών τους, ανακοίνωσαν χειρουργοί από τις ΗΠΑ.

Ο δρ Γκραντ Στήβενς, ιδρυτής της Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Marina (MPSA) στο Μπέβερλι Χιλς, δήλωσε ότι ο αριθμός των γυναικών που ζητούν επανορθωτική επέμβαση για εισρόφηση των θηλών έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για να μάθουν οι γυναίκες περισσότερα για την εγχείρηση και να διαλέξουν τις τέλειες θηλές.
«Μολονότι οι ρόγες και οι θηλές είναι κρυμμένες, οι γυναίκες θέλουν να είναι ελκυστικές», είπε. «Χιλιάδες γυναίκες έχουν δυσμορφίες στις θηλές και στις ρόγες τους, όπως η εισρόφηση της ρόγας, η διόγκωση και οι διογκωμένες ή αποχρωματισμένες θηλές. Πολλές από αυτές τις διαταραχές επηρεάζουν τη λειτουργία των μαστών – λ.χ. τον θηλασμό ή την σεξουαλική ικανοποίηση – αλλά πάνω απ’ όλα επιδρούν αρνητικά στο πως αισθάνονται οι γυναίκες για το σώμα τους».
Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες στατιστικές της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (ASAPS) που καταδεικνύουν αύξηση κατά 9% στις επεμβάσεις θηλών το τελευταίο έτος.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως εάν μια γυναίκα παρουσιάζει εισρόφηση της ρόγας ή της θηλής από την εφηβεία, κατά πάσαν πιθανότητα έχει αισθητικό πρόβλημα. Εάν, όμως, η διαταραχή εμφανιστεί αιφνιδίως κάποια στιγμή στη ζωή της, πρέπει να ελεγχθεί αμέσως από έναν γιατρό, διότι ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη σοβαρού υποκείμενου προβλήματος όπως ο καρκίνος.
Υπολογίζεται πως μία στις δέκα γυναίκες έχει εισρόφηση της ρόγας.



tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου