Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κλείνει το εργοστάσιο ΕΒΖ Σερρών


Κλείνει το εργοστάσιο ΕΒΖ ΣερρώνΣε ετοιμότητα για πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
των εργοστασίων Σερρών και Ορεστιάδας εν αναμονή του Διοικητικού Συμβουλίου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχέ της ερχόμενης εβδομάδας για να αποφασίσει για το κλείσιμο του εργοστασίου των Σερρών αλλά και για το μέλλον αυτού της Ορεστιάδας.
Αναφορικά δε με την παραγωγή των δύο εργοστασίων αυτό, που επισημαίνεται είναι, ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων με ευρωπαϊκές ζαχαροβιομηχανίες, προκειμένου να τους ανατεθεί φασόν η παραγωγή ζάχαρης, έτσι ώστε να καλυφθεί η εθνική ποσόστωση των 158.000 τόνων, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Επιπρόσθετα η φετινή παραγωγή της ΕΒΖ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 40.000 τόνους, όταν πέρυσι αυτή είχε ανέλθει στους 80.000 τόνους. Γι’ αυτό και υπολογίζεται ότι η παραγγελία φασόν θα κυμανθεί γύρω στους 120.000 τόνους.
Σχετικά δε με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί, κάτι που πιθανότατα να ανακουφίσει την ελληνική βιομηχανία λόγω της αύξησης των πιστωτικών ορίων.



tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου