Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"Πέμπτη δόση ή στάση πληρωμών"

Για τις πιέσεις της Ευρώπης για συναίνεση και τη σύνδεσή τους με την 5η δόση του δανείου μίλησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σε εκπομπή του Mega.
Άγριος καυγάς με τους δημοσιογράφους, λόγω μιας ερώτησης
Για τους κινδύνους μη εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
Τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει την δόση αν η Ελλάδα δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (από την ΕΕ) για τους επόμενους 12 μήνες.
"Δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα σπρώξουν οι Ευρωπαίοι το ζήτημα της συναίνεσης. Έχω ακούσει δηλώσεις υπουργών που λένε ότι δεν δίνουμε λεφτά αν δεν συμφωνήσετε" δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε παραπλανητική τη συζήτηση περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και πρόσθεσε ότι η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη με τις πρόσθετες δηλώσεις της ήθελε απλώς να στείλει μήνυμα στον πολιτικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του περί τιτανικού, που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, είπε ότι η χώρα βάδιζε σε παγόβουνο, επειδή κάποιοι κοιμόνταν στο πηδάλιο.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δημοσιογράφος Μ. Αναγνωστάκης σε ερώτησή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση "διαλύει τον κοινωνικό ιστό".
Ο υπουργός Οικονομικών έχασε την ψυχραιμία του και μετά από λογομαχία λίγων λεπτών, απείλησε να μην ξαναπάει στην εκπομπή.
"Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αν στις εκλογές ο λαός διαλέξει κάποιον άλλο, ας διαλέξει κάποιον άλλο" είπε, ενώ ήταν φανερά εκνευρισμένος μέχρι το τέλος της εκπομπής.



news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου