Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ήττα για την Εθνική από τα Σκόπια


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης
Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γνώρισε η Ελλάδα, η οποία έχασε από την ΠΓΔΜ με 72-58, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου (Αλίτους).
Η φτωχή συγκομιδή στην επίθεση (58 πόντοι) δεν άφησαν περιθώρια στην «επίσημη αγαπημένη» για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το τελικό σκορ.

Τα Σκόπια και η Ελλάδα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και αύριο στις 18:00 η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ανοικτό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν και να εναλλάσσονται στο σκορ. Τελικά η Εθνική κατάφερε να κλείσει την περίοδο έχοντας το προβάδισμα με 18-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η «επίσημη αγαπημένη» ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και κράτησε χωρίς σκορ την ΠΓΔΜ για αρκετά λεπτά. Αντίθετα, επιθετικά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Σκοπιανοί ξέφυγαν με 30-26. Με ένα μίνι σερί 3-0 οι Έλληνες αντέδρασαν και μείωσαν στο 30-29, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την Ελλάδα στον επιθετικό τομέα. Με εξαίρεση τις προσπάθειες του Φώτση στην αρχή, ο οποίος διαμόρφωσε το 31-32 σε 35-32 και 38-35, αντίστοιχα, η επίθεση του συγκροτήματός μας σίγησε και ο ΜακΚάλεμπ με διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το σκορ στο 50-42. Με σερί 5-0 η Ελλάδα μείωσε στο 30’ στο 50-47.

Στον επίλογο η δυστοκία συνεχίστηκε και από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν σκόραρε, τα Σκόπια ξέφυγαν στο σκορ και προηγήθηκαν ακόμα και με 15 πόντους. Το τελικό σκορ «έγραψε» Ελλάδα 58, ΠΓΔΜ 72 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει με δύο νίκες και μία ήττα.

Τα δεκάλεπτα:
18-16, 29-30, 47-50, 58-72.

Ελλάδα (Ζούρος):
Ξανθόπουλος, Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Φώτσης, Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος, Κουφός, Σλούκας, Καϊμακόγλου.

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόφσκι):
Ιλιέφσκι, ΜακΚάλεμπ, Μιρακόφσκι, Σιμονόφσκι, Σοκόλοφ, Στογιανόφσκι, Άντιτς, Γκετσέφσκι, Τσεκόφσκι, Σαμαρτσίσκι, Νικολόφσκι.




Πηγη:
zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου