Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Νέα μέτρα αν αποτύχει ο Φόρος Ακινήτων


Άκρως κρίσιμη η νέα τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικα, καθώς αναμένεται να επιμείνει ότι ο Φόρος  Ακινήτων θα αποδώσει τα 2,5-2,6 δις. και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Ο κ.Βενιζέλος, σε δηλώσεις μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής την Κυριακή, προανήγγειλε ότι τα μεγάλα μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών προορίζονται για το 2012, αλλά τόνισε ότι το άμεσο πρόβλημα είναι πως η Τρόικα δεν πείθεται ότι μπορεί ο Φόρος Ακινήτων να εισπραχθεί. Κατηγόρησε μάλιστα όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο, τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα  και την αντιπολίτευση, ότι αμφισβητώντας το μέτρο, ενισχύουν και τις επιφυλάξεις των δανειστών για το αν είναι ρεαλιστικοί ή όχι οι στόχοι του 2011.
Αφήνει ετσι ανοικτό ενδεχόμενο για άλλες οικονομικές ή πολιτικές εξελίξεις, αν το μέτρο δεν αποδώσει.
Συγκεκριμένα δήλωσε: « Έχει διαμορφωθεί μια ρευστή και νευρική κατάσταση η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, όχι μόνο στην Ευρώπη. Αυτό που αμφισβητείται διεθνώς είναι όχι η ικανότητα της κυβέρνησης αλλά της χώρας να κάνει όλα όσα χρειάζονται».
Αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά είπε: « Ένιωσα οδυνηρή έκπληξη ακούγοντας σήμερα τον κ. Σαμαρά. Ο καθένας που εκφέρει δημόσιο λόγο πρέπει να έχει συνείδηση ότι αυτά που λέει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα κατά της χώρας».
Πρόσθεσε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή «διαμόρφωσε ένα καθαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθώ αύριο στις επαφές μου με τα στελέχη της τρόικας».
Αναφερόμενος στο μέτρο για το τέλος στα ακίνητα είπε ότι «είναι μέτρο βαρύ, αλλά δίκαιο και αναλογικό» ενώ για νέα μέτρα είπε ότι στον προϋπολογισμό του 2012 ο οποίος είναι αυτές τις μέρες υπό επεξεργασία, θα αναφέρονται τα νέα μέτρα.


Πηγη:
now24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου