Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει ο Γ. Ραγκούσης στην πλήρη απελευθέρωση των ταξί

Επιμένει ο Γ. Ραγκούσης στην πλήρη απελευθέρωση των ταξίΜαρία Λιλιοπούλου
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, με τους αυτοκινητιστές ταξί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας, Παναγιώτης Σκέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες το προεδρείο της Συνομοσπονδίας με τον υπουργό σε μία προσπάθεια να βρεθεί σημείο σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν από τον κ. Ραγκούση να ισχύσουν πληθυσμιακά, κοινωνικά και κυκλοφοριακά κριτήρια για τη χορήγηση νέων αδειών ταξί, ενώ τόνισαν ότι συμφωνούν να είναι αμεταβίβαστες οι καινούργιες άδειες. Για τους υφιστάμενους κατόχους αδειών πρότειναν οι άδειες να είναι μεταβιβάσιμες με διαφανή κριτήρια μέσω των εφοριών και με όρους γονικής παροχής τουλάχιστον για μία περίοδο δέκα ετών από την ισχύ του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει πίσω σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Ραγκούσης φέρεται να είπε χθες στους συνδικαλιστές ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις και θα αφορά όλα τα επαγγέλματα.
Η Γενική Συνομοσπονδία συμφώνησε και στην απελευθέρωση των αδειών για 7θέσια και 9θέσια ταξί, αν και ζήτησε οι υφιστάμενοι κάτοχοι αδειών να έχουν και εκεί τον πρώτο λόγο.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, τόνισε ότι "αν επέλθουν 2-3 διορθώσεις, αυτό που παρουσιάστηκε είναι ένα καλό σχέδιο νόμου". Εξέφρασε πάντως την ανησυχία του ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει δυνατότητα χορήγησης αδειών σε φυσικά πρόσωπα, ο κλάδος θα απαξιωθεί και θα παρατηρηθεί συγκέντρωση του έργου σε λίγες εταιρείες. Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, περί στοχοποίησης βουλευτών, ο κ. Σκέντζος τόνισε ότι "ο πρόεδρος σε δελτίο Τύπου εξηγεί τι εννοούσε. Βεβαίως το επαναλαμβάνω.
Εμείς δεν υιοθετούμε τέτοιες εκφράσεις. Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα. Δεν πρόκειται να τους επιβάλει κανείς τρομοκρατία".

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, με τους αυτοκινητιστές ταξί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγη:
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου