Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Ο «πατέρας» μου είχε σκοτώσει τους γονείς μου»


«Αυτός που γνώρισα για πατέρας είναι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που είχε σκοτώσει τους γονείς μου»,
είπε η Βερόνικα Μοντενέγκρο στο δικαστήριο, ένα από τα… κλεμμένα παιδιά της Αργεντινής.

Η Βερόνικα χρειάστηκε ένα τεστ  DNA, την επίμονη αναζήτηση μιας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις ρίζες της και σχεδόν μια δεκαετία, για να συνειδητοποιήσει στα 35 της ότι ο άνθρωπος που ανέλαβε την ανατροφή της και που η ίδια αποκαλούσε "μπαμπά" σκότωσε τους γονείς της, γιατί ήταν... Αριστεροί!

Και η εν λόγω γυναίκα δεν είναι δυστυχώς ούτε η πρώτη – ούτε η τελευταία… Περίπου 500 παιδιά μεγάλωσαν σε ξένα χέρια μετά την απόφαση του Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα (του τότε ηγέτη της στρατιωτικής χούντας) για αρπαγές μωρών από τις μητέρες τους σε μυστικά κέντρα κράτησης και την ανατροφή τους από αξιωματούχους του στρατού!Και όμως υπάρχουν τόσο άρρωστα μυαλά… 

Ο Βιντέλα είναι μόνο ένας από τους 11 αξιωματούχους που κατηγορούνται για 35 αρπαγές ανηλίκων, ενώ στην δίκη αποκαλύπτεται και η συμμετοχή μη στρατιωτικών, ανάμεσα στους οποίους δικαστές και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αργεντινής.

Οι αρπαγές έγιναν το διάστημα 1976 – 1983. Οι μητέρες και οι γιαγιάδες (όσες κατάφεραν να επιβιώσουν) μετά από 33 χρόνια ελπίζουν ακόμα ότι θα εντοπίσουν τα μωράκια τους που έχουν γίνει τώρα μεγάλοι άνθρωποι, ενώ ο λαός τονίζει κατηγορηματικά ότι θέλει να τιμωρηθούν… «Ακόμα και οι πολίτες που θεωρούσαν την αμνηστία αναγκαίο κακό, δεν ήθελαν να συγχωρέσουν τους στρατιωτικούς για αυτό το έγκλημα», λέει ο Χοσέ Μιγκέλ Βιβάνκο, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αναφέρουν "Τα Νέα".

Το σοκ των παιδιών που αντιλαμβάνονται ότι οι «γονείς» τους τα πήραν με το «έτσι θέλω» μόνο και μόνο  επειδή οι βιολογικοί γονείς τους είναι κατά του καθεστώτος είναι μεγάλο. Η Βερόνικα μετά την κατάθεση της στην τελευταία δίκη εναντίον των αξιωματικών άλλαξε το όνομα της.

Ο αντισυνταγματάρχης Τετζλάφ  και ο σύζυγός του είχαν πλαστογραφήσει παράνομα το πιστοποιητικό γέννησή της αλλάζοντας το όνομα της σε Μαρία Σολ (η Μαρία του Ήλιου)…  
Πηγη:
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου