Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μ. Άνθιμος: "Πήρα τον μισθό μου και είδα οτι κατρακύλησε"

Μ. Άνθιμος: "Πήρα τον μισθό μου και είδα οτι κατρακύλησε"
Την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε, σήμερα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, στο κήρυγμά του.
Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για "¨αβάστακτες και δυσμενέστατες συνθήκες...
για το λαό και την αξιοπρέπειά μας ως έθνους”. Καλεί, δε, τους πιστούς να ακούσουν, με προσοχή “αλήθειες”.
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει “συνεχές παραλήρημα της άγνοιας ή της μυθοπλασίας” τα όσα λέγονται για την εκκλησιαστική περιουσία σχετικά με τον αμύθητο πλούτο” και τονίζει: “Η εκκλησία θα δώσει ό,τι της απέμεινε, όταν εκείνη κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που θα επιλέξει”.
Ο κ. Άνθιμος μίλησε και για την τρόικα, η οποία, όπως είπε επιβάλει όλα αυτά που αποτελούν σκληρή δοκιμασία όλου του ελληνικού λαού την ώρα που η πολιτική ηγεσία είναι αδυνατεί να αναστείλει αυτήν την πολιτική”. Κάλεσε ωστόσο τους πιστούς “να κρατήσουμε σα σημαία και συνείδηση την αγάπη μας στην πατρίδα μας, Παρά τις υπερβολικές κρίσεις και κατάρες εναντίον του α ή του β” και “να μη βρίζουμε την πατρίδα, να μη βρίζουμε την εκκλησία”.
Για άλλη μία φορά εξέθεσε τα επιχειρήματα για τη φορολογία των Ιερών Ναών, λέγοντας πως πουθενά στον κόσμο και σε καμία θρησκεία δε φορολογούνται οι ναοί. Είπε μάλιστα: "Πήρα το μισθό μου και είδα ότι κατρακύλησε. Δεν πειράζει, ένας είμαι. Όταν γίνεται, όμως, σε οικογένειες και σε πολύτεκνες οικογένειες, πώς θα βγουν οι άνθρωποι;".

Πηγη:
thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου