Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Προβλήματα στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ


 
 
Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ήδη σε πολλά νησιά,
λόγω της απεργίας των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο.

Την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το πλοίο «Κνωσός Παλλάς», που φόρτωσε χθες 40 περίπου νταλίκες με ευπαθή προϊόντα, παραμένει δεμένο στο λιμάνι. Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το πλοίο δεν μπορεί να αποπλεύσει από Ηράκλειο για Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι να δέσει όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες πλοία λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από το flashnews.gr  το πλοίο "Κνωσσός Παλάς" θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας δεκάδες φορτηγά- ψυγεία που επιβιβάστηκαν στο πλοίο από το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από κινητοποίηση αγροτών από τη Μεσαρά.

Οι αγρότες οδηγήθηκαν στις 7:30 περίπου το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου απαιτώντας να "ταξιδέψουν" τα προϊόντα τους που κινδύνευαν με καταστροφή από την συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών.

Στην Κέρκυρα τώρα, τα ράφια των σούπερ μάρκετ θυμίζουν εικόνες πολέμου. Στην αγορά του νησιού παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα. Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την ηπειρωτική ακτή έχει σταματήσει από την προηγούμενη Δευτέρα λόγω των τριών 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και, με απόφαση της ΠΝΟ, παρατάθηκε για άλλες δύο ημέρες σήμερα και αύριο και λήγει στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Πηγη:
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου