Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Θα στηθούν πάλι κάλπες στο ΑΠΘ

Αναμονή μέχρι νεοτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας,
που θα συμμετέχουν στο Συμβούλιο Διοίκησης, όπως ορίζει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Τι κι αν οι κάλπες στήθηκαν δυο φορές, μετά πολύμηνη δημόσια αντιπαράθεση των Πρυτανικών Αρχών και της Οργανωτικής Επιτροπής, οι εκλογές ακυρώθηκαν εξαιτίας των κινητοποιήσεων καθηγητών και φοιτητών. Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστολικής ψήφου.
Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρώην πρύτανης του ιδρύματος, Αναστάσιος Μάνθος σχολιάζει πως «πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να υπάρξει η απαραίτητη συζήτηση και απολογισμός για όλα όσα συνέβησαν πριν αποφασιστεί ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και η νέα ημερομηνία των εκλογών».
Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος σχολιάζει στην «Κ» πως «οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν στα πανεπιστήμια με την τράπουλα σημαδεμένη».
Συμπληρώνει πως «το υπουργείο Παιδείας αντί να εκβιάζει για την εφαρμογή ενός κακού νόμου και να αναλώνεται σ´ έναν άγονο πόλεμο με τα πανεπιστήμια, θα έπρεπε να βοηθήσει τα ιδρύματα να λειτουργήσουν αποδοτικά, ανοίγοντας μια συζήτηση για τη βελτίωση του θεσμικού καθεστώτος.

Πηγη:
spnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου