Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Φόρος ακινήτων στο Βατικανό

Στο εξής η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα υποχρεούται να καταβάλλει φόρο ακινήτων, για κτίσματα και περιουσίες που έχουν προορισθεί για εμπορική χρήση.

Σε σχέση με τις λεπτομέρειες του νέου αυτού μέτρου, υπογραμμίζεται ότι ο φόρος ακινήτων δεν θα αφορά στους χώρους λατρείας, αλλά, από την πρώτη Ιανουαρίου του 2013, θα κληθούν να τον καταβάλλουν όσοι διαχειρίζονται, για παράδειγμα , ξενοδοχεία και ξενώνες της Καθολικής Εκκλησίας.
Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν τα σχολεία που ανήκουν στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία (που αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτικών σχολείων στην Ιταλία), θα πρέπει να θεωρηθούν φορολογήσιμα.
Το ίδιο το Βατικανό, ενώ αρχικά είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, τόνισε, πρόσφατα, μέσω ανώτατων κληρικών του, όπως τον καρδινάλιο Άντζελο Μπανιάσκο, ότι «δεν υπάρχει κάποια εκ των προτέρων αρνητική διάθεση ως προς την εξέταση του όλου θέματος», με αναφορά στα οικήματα που φιλοξενούν επωφελείς δραστηριότητες.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Μόντι, οι συγκεκριμένες φοροεισπράξεις πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, για να διευκολυνθεί η μείωση της ευρύτερης φορολογικής πίεσης που βαραίνει τους Ιταλούς πολίτες.

Φόρο ακινήτων επιβάλλει στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία η κυβέρνηση Μόντι, με τροπολογία που ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής.


Πηγη:
newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου