Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ρατσιστική συμπεριφορά κατά Ελληνίδας

Πρωτοφανή ρατσιστική συμπεριφορά από αεροπορική εταιρεία, καταγγέλλει μία ελληνικής καταγωγής γυναίκα που μένει στην Ιρλανδία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στους Irish Times την ανάγκασαν να κάνει τεστ ελληνικών και αγγλικών, πριν της επιτρέψουν να επιβιβαστεί.

Η Χρύσα Ντίσλις ζει με την οικογένειά της στο Κορκ από το 1998 και έζησε μία περίεργη περιπέτεια, όταν θέλησε να επιστρέψει από ολιγοήμερες διακοπές στην Ισπανία, πίσω στην Ιρλανδία.

Η κ. Ντίσλις έχει ελληνικό - ευρωπαϊκό βιομετρικό διαβατήριο, ωστόσο όταν προσπάθησαν να κάνουν check in στο αεροδρόμιο με την εταιρεία Aer Lingus, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, της ζήτησαν να κάνει... τεστ γλωσσομάθειας, συμπληρώνοντας δύο έντυπα, ένα στα αγγλικά και ένα στα ελληνικά.

Στην εύλογη ερώτηση για ποιο λόγο γίνονταν όλα αυτά, μπροστά μάλιστα σε δεκάδες άλλους ανθρώπους που περίμεναν στην ίδια ουρά και μπροστά στα μάτια του συζύγου και της κόρης της, της απάντησαν ότι "πολλοί άνθρωποι από την πατρίδα σας, ταξιδεύουν με πλαστά χαρτιά".

Τελικά η κ. Ντίσλις συμπλήρωσε τα έντυπα και ζήτησε αντίγραφα, πράγμα που της αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για "εσωτερικά έγγραφα". Ο σύζυγός της ωστόσο φωτογράφισε τα χαρτιά, πράγμα που εξόργισε τον υπεύθυνο, ο οποίος τους απείλησε ότι θα φώναζε την αστυνομία. Εκείνοι δέχτηκαν ευχαρίστως.

Μία αστυνομικός που έφτασε σε λίγο, έβαλε μία τάξη και επέμεινε η αεροπορική εταιρεία να δεχτεί τα πράγματά τους, ενώ τους ζήτησε ευγενικά να διαγράψουν τις φωτογραφίες από την φωτογραφική μηχανή".


Τελικά ταξίδεψαν και έφτασαν αισίως στον προορισμό τους, ωστόσο η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα τραυματική για όλους και ειδικά για την μικρή τους κόρη.

Οι Ντίσλις δεν άφησαν έτσι το θέμα και διαμαρτυρήθηκαν σε αρμόδιους κρατικούς φορείς - με αποδείξεις μάλιστα καθώς ο κ. Ντίσλις ανέσυρε από τη μνήμη της μηχανής τις φωτογραφίες. Τελικά η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει την πολιτική εκείνη που κρίνει.

Ισπανικός τουριστικός φορέας αναφέρει ότι το γλωσσικό τεστ όντως χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των διαβατηρίων και ότι δεν τα φέρει κάποιος που δεν πρέπει. "Το ελληνικό διαβατήριο είναι από τα πιο παραποιημένα επίσημα έγγραφα, μαζί με το πορτογαλικό και το ιταλικό" αναφέρει υπεύθυνος.

Η Χρύσα πάντως δεν δέχεται το παραπάνω και ετοιμάζει προσφυγή στην Κομισιόν και στις ελληνικές πρεσβείες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Πηγη:
nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου