Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Καταργούν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

Πρόταση κατάργησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων 
υπέβαλε κοινοπραξία συμβούλων του δημοσίου των Planet-Deloitte στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου».
Για την πρότασή αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την αγανάκτησή του που επισημαίνει ότι όσοι την υπέβαλαν  αγνοούν τον σημαντικότατο ρόλο που επιτελεί το πρακτορείο ΑΠΕ -ΜΠΕ στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο.
Η πρόταση υπεβλήθη, αναφέρεται σε σχετική αανακοίνωση, ως »υπόθεση εργασίας προς εξέταση». Και σύμφωνα μ’ αυτήν «η αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν απαιτεί τη διατήρηση ενός δημόσιου φορέα ειδησεογραφικής ενημέρωσης», υποστηρίζεται δε ότι «η ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι υψηλή ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα θα έπρεπε να αποτελεί την πηγή των εσόδων του».
Η ιδία «υπόθεση εργασίας προς εξέταση», συνεχίζει η ΠΟΕΣΥ,ανοίγει και παράθυρο ιδιωτικοποίησης του πρακτορείου, σημειώνοντας ότι μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών.
Και καταλήγει: «Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς παράγοντες που παρήγγειλαν αυτή τη μελέτη ότι τυχόν αποδοχή αυτής της σφαγιαστικής και αντιδημοσιογραφικής πρότασης θα βρει αντιμέτωπο ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο».

Πηγη:
troktiko.eu