Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;

Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής.
Έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέσα στο λογαριασμό αλλά σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έγινε υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια.





Το περιστατικό της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου, επανέρχεται στην δημοσιότητα μετά από έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο: «Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ' όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το επίμαχο θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης».

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα. Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Πηγη:

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου