Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τραγικός θάνατος Άγγλου base jumper στο Ναυάγιο - Έμεινε 3 ώρες κρεμασμένος

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 41χρονος Βρετανός Base Jumber
που την Παρασκευή το μεσημέρι επιχείρησε πτώση με αλεξίπτωτο από το βράχο του ναυαγίου.
Για άγνωστους λόγους (πιθανότατα οι άνεμοι που είναι άλλοι ψηλά στη στεριά και άλλοι πάνω από τον θαλάσσιο κόλπο) το αλεξίπτωτό του άνοιξε κανονικά αλλά ο Βρετανός μπλέχτηκε στον αργιλώδη βράχο της περιοχής.
Το φοβερό είναι ότι ο αθλητής έμεινε κρεμασμένος από τα πανιά του αλεξίπτωτου του στην μέση του βράχου επί τρεισημισυ ώρες πριν πέσει τελικά στο κενό από ύψος 150 μέτρων και σκοτωθεί όταν η γωνία του αργιλώδη βράχου έσπασε. Οι ντόπιοι λένε πως ίσως με την επέμβαση ενός σούπερ πούμα ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει σωθεί.
Την ώρα που οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμό του, το αλεξίπτωτο του άτυχου τουρίστα ξεμπλέχτηκε από τα βράχια και ο άνδρας έπεσε στην παραλία από πολύ μεγάλο ύψος.
Ο 41χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο νεκρός και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τους κατοίκους της περιοχής εκφράζονται παράπονα για την έλλειψη ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων να προλάβουν τον άνδρα που είχε σκαλώσει στα βράχια, πριν πέσει στο κενό!
Αλεξιπτωτιστής στο «Ναυάγιο»  βρήκε τραγικό θάνατο
 Οι τουρίστες που συρρέουν κατά εκατοντάδες με τα τουριστικά πλοιάρια παρακολουθούσαν έντρομοι το μαρτύριο του ανθρώπου επί τόσες ώρες και την συντριβή του τελικά στο έδαφος. Μια φοβερή ιστορία που ενδεχομένως να έχει προεκτάσεις και στο εξωτερικό μολονότι μιλάμε για το πλέον επικίνδυνο άθλημα.
Πάντως η πρόσβαση στο σημείο μπορούσε να γίνει μόνο με ελικόπτερο καθώς η κλίση του βράχου δεν επιτρέπει ανθρώπινη πρόσβαση από ψηλά ή πλάγια. Γιτί δεν σηκώθηκε εναέριο μέσο για τρεις και μισή ώρες. Ένας άνθρωπος περίμενε το θάνατο μετέωρος

Πηγη:
blog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου