Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνει η χώρα στο ευρώ

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στη ΔΗΜΑΡ καθώς υπάρχουν στελέχη που πίστευαν ότι το κόμμα θα παρουσίαζε υψηλότερες επιδόσεις και άλλα που δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.


Ειδικότερα, στενός συνεργάτης του  Φώτη Κουβέλη, δηλώνει ότι οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η ΔΗΜΑΡ θα λάβει και θα πάρει ένα ποσοστό λίγο παραπάνω από 6%, και πιθανότατα, υψηλότερο από τα 6,1% που είχε λάβει στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο η ΔΗΜΑΡ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Πέραν αυτών, την Δευτέρα, τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν προκειμένου να διαμορφωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, επιθυμία τους είναι να λειτουργήσουν ως παράγοντας λύσης.

Ειδικότερα, θα ζητήσουν σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης κοινοβουλευτικής και κοινωνικής αποδοχής, θέτοντας ως μόνη κόκκινη γραμμή την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Σημειώνουν πως μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος δεν θα είναι βιώσιμη, προσθέτουν όμως ότι δεν θα θέσουν ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ -εφόσον πρώτη δύναμη είναι η ΝΔ- ενώ ξεκαθαρίζουν ότι εάν πρώτο κόμμα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμείνει στην καταγγελία του Μνημονίου, τότε η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμπράξει.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, δήλωσε ότι: "Δεν θα καθορίσουμε τη στάση μας σε σχέση με το τι λένε οι άλλοι, θα αποφασίσουμε αυτόνομα".

Πηγη:
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου