Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ποιοι δικαιούνται ειδικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ έχει προβλέψει για κάποιες κατηγορίες ανέργων που έληξε η περίοδος καταβολής επιδόματος ανεργίας,
ότι αν παραμένουν άνεργοι ένα μήνα μετά και την τελευταία καταβολή επιδόματος, να μπορούν να λάβουν ένα ειδικό βοήθημα το οποίο θα αντιστοιχεί σε 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας .
Συγκεκριμένα: ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που παραμένουν άνεργοι κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Προϋποθέσεις
Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντη της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών του ΟΑΕΔ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία υποβάλλεται στην Υπηρεσία Παροχών του τόπου κατοικίας του, μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2012 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 9.684,52 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.
Δικαιολογητικά              
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
2) Δελτίο ανεργίας θεωρημένο ανά μήνα για όλο το χρονικό διάστημα.
 Ποιοι εξαιρούνται
Οσοι ασκούν το επάγγελμα του: Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη. "το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου -κινηματογράφου."
Στην κατηγορία των οικοδόμων συμπεριλαμβάνονται οι υδραυλικοί, οι οποίοι κατά το προηγούμενο της καταβολής του ειδικού εποχιακού βοηθήματος ημερολογιακό έτος απασχολήθηκαν αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες που υπάγονταν στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ι.Κ.Α.

Πηγη:
fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου