Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διχασμός για την ταινία του Ομπάμα

Διχάζει η νέα ταινία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με τίτλο: «2016: Obama's America» (2016: Η Αμερική του Ομπάμα).


Η ταινία εκφράζει απροκάλυπτα τις απόψεις των πιο συντηρητικών Αμερικανών, προσπαθώντας να δείξει πώς θα είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ το 2016, αν ο Ομπάμα εκλεγεί ξανά πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Το σενάριο του φιλμ βασίζεται στο βιβλίο του Ντινές Ντ' Σούζα «The Roots Of Obama' s Rage» (Οι ρίζες της οργής του Ομπάμα), το οποίο υποστηρίζει πως οι πολιτικές ενέργειες «γεννιούνται» από το μίσος απέναντι στην αποικιοκρατία των ΗΠΑ που του κληροδότησε ο πατέρας του. «Ο Ομπαμα έχει ένα Όνειρο, όνειρο του ίδιου του πατέρα του: να διορθώσει τις αμαρτίες της αποικιοκρατίας και να μικρύνει το διεθνές μέγεθος των ΗΠΑ», τονίζει ο Ντ' Σούζα που έχει στενούς δεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Η ταινία αρχικά είχε περιορισμένη διανομή σε λίγες αίθουσες, όμως μετά από τον μικρό θρίαμβο που κατόρθωσε να σημειώσει στα ταμεία, αποφασίστηκε να διανεμηθεί σε ένα πιο ευρύ κύκλωμα αιθουσών.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγη:
zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου