Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χωρισμός: Οι άνδρες πονούν περισσότερο

Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Health and Social Behavior» δείχνει ότι οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο από το διαζύγιο ή το χωρισμό τους. ...
Η έρευνα δεν έγινε σε ζευγάρια με παιδιά, οπότε δεν ξέρουμε τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι η χωρισμένη γυναίκα συνήθως φέρει την επιμέλεια και όσα αυτή συνεπάγεται, αλλά σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια χωρίς παιδιά, οι άνδρες αποδεικνύονται πιο ευαίσθητοι.

Ο επικεφαλής της έρευνας, κ. Robin W. Simon, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο «Wake Forest» των ΗΠΑ, είπε ότι το φαινόμενο ερμηνεύεται. 



Πώς;
«Η γυναίκα έχει συνήθως περισσότερες φίλες και στενότερες επαφές με τους συγγενείς της, ενώ ο άνδρας όχι. Ακόμα κι όταν ο άνδρας έχει πολλούς φίλους, δεν τείνει συνήθως να μιλάει σε αυτούς για το πρόβλημά του», είπε ο καθηγητής Simon.



 «Κατά συνέπεια, ο μεγάλος αντίκτυπος του χωρισμού στο ανδρικό φύλο μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνδρας δεν εκτονώνει την εσωτερική του πίεση συζητώντας το πρόβλημα, αλλά "το κρατάει μέσα του". 


Επίσης, ο άνδρας τείνει να εκμυστηρεύεται τα πιο σοβαρά προβλήματά του στη σύντροφό του, οπότε όταν τη χάνει, δεν έχει σε ποιον να μιλήσει για μια σειρά από ζητήματα - εργασιακά, προσωπικά κλπ. Παράλληλα, η απόρριψη από τη σύντροφο αμφισβητεί σε μεγάλο βαθμό την αυτοεκτίμηση, αλλά και την "ταυτότητά" του».


Πηγη:
kokoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου