Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα ΣΔΟΕ για 130 πολιτικούς και δημάρχους

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι έρευνες του ΣΔΟΕ για διακίνηση μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα από πολιτικούς κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό».
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία για ορισμένους των οποίων τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων ούτε τις δαπάνες για αγορές διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.
Οι έλεγχοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για δεκάδες από τα 130 πρόσωπα για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πολυτελή διαβίωση και αγορές περιουσιακών στοιχείων, τα οποία συγκρίνονται με τις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.
Οι έλεγχοι φαίνεται επίσης να επεκτείνονται και σε συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και σε δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν είτε οι ελεγχόμενοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η «μαύρη λίστα» του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 30 πρώην υπουργούς και βουλευτές και 100 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως δημάρχους, αντιδημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες.
Φιγουράρουν ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για υποθέσεις σκανδάλων, παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις όπως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών…

Πηγη:
troktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου