Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές και καταιγίδες

 Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο θα ανοίξουν οι ουρανοί  και θα έχουμε κακοκαιρία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ο οποίος θα δείξει τι εστί Χειμώνας αρχής γενομένης από την Κέρκυρα και την Θεσπρωτία. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα επεκταθούν. Δυτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Μακεδονία, δυτική και βόρεια Θεσσαλία, βόρεια Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα εκτός από Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, θα δουν τους ουρανούς να ανοίγουν.

Αναλυτικά, για τις επόμενες ώρες και την Παρασκευή:

Αττική: λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα της Παρασκευής. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία μεταξύ 21 και 31 βαθμών Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα δυτικά του νομού. Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα της Παρασκευής θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: βροχές και καταιγίδες, ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και αργότερα και στη δυτική Πελοπόννησο. Μεταξύ 4 και 7 μποφόρ θα φυσούν οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνεις και ο υδράργυρος θα «παίξει» μεταξύ 19 και 28 βαθμών.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: καταιγίδες σε δυτική και βόρεια Θεσσαλία, κεντρική Στερεά και βόρεια Πελοπόννησο, αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 - 5 μποφόρ και το θερμόμετρο να δείχνει από 19 έως έως 30 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια, νοτιοανατολικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ και ο υδράργυρος μεταξύ 19 και 30 βαθμών.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Τέλος, την Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο αρχικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

Πηγη:
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου