Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η καμπάνα του Αη Γιώργη στην Ξάνθη χτύπησε μετά από 200 χρόνια!


Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τα οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας, έγιναν  το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, σε στρατόπεδο των Ειδικών μας Δυνάμεων, στην Γλαύκη της Ξάνθης.

Είναι άξιο αναφοράς ότι η καμπάνα του Ναού ήχησε ξανά στην περιοχή, μετά από 200 χρόνια, αφού η Αη Γιώργης ήταν ένα ερημωμένο εξωκλήσι, που  από το Σάββατο λειτουργεί ως φάρος Ορθοδοξίας στην περιοχή.
Σημαντική βοήθεια στην αναστήλωση από τον κ Δημήτρη Κουμτζίδη του  Ανάδοχοι του Ναού υπήρξαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Διοικητής του Β΄ΣΣ Ανγος ε.α κ. Φράγκος Φραγκούλης, ο Επίτιμος Διοικητής του Β΄ΣΣ Ανγος ε.α κ. Ρουσάκης Θεόκλητος, ο Διοικητής του Β΄ΣΣ κ. Τόπης Κωνσταντίνος , ο Υποδιοικητής του Δ΄ΣΣ  Υπγος κ. Βερίγος Ζαχαρίας, ο Διοικητής της ΙΜΠ κ.  Δρακωνάκης Ιωάννης, ενώ παρέστησαν πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Το στρατόπεδο ανήκει στην ζώνη ευθύνης του Β΄ΣΣ. Το μήνυμα που στέλνει η Ορθόδοξη Πίστη και οι Έλληνες Κομάντος από την περιοχή είναι ένα. Το Γένος μας θα πορευτεί, με την βοήθεια του Θεού, ξεπερνώντας κάθε εξωτερική επιβουλή.

Πηγη:
newsbomb.gr