Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πότε θα χειμωνιάσει;

Υψηλές θερμοκρασίες, ασυνήθιστες για την εποχή, επικρατούν σε όλη τη χώρα. Πότε αναμένεται να έρθει ο χειμώνας…;


Και για σήμερα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Φυσικό - Μετεωρολόγο της EMY, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 27 βαθμούς, τιμή που είναι 8 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές για το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίζει να αλλάζει, βροχές και καταιγίδες αρχικά θα σημειώνονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, που από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ θα βρέξει και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα πέσει 3-4 βαθμούς. Σημαντική όμως θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων στο βόρειο Αιγαίο, τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.


Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με βροχερό καιρό στα ανατολικά, σταδιακά όμως οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Με τους βοριάδες να φτάνουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, το θερμόμετρο θα σημειώσει κάθετη πτώση. Ίσως πέσουν και κάποιες νιφάδες στις κορυφές των ψηλότερων βουνών. Για παράδειγμα στην Αττική από τους 27 βαθμούς της Τρίτης, την Πέμπτη το θερμόμετρο μόλις θα φτάνει τους 16 βαθμούς. Πάντως ήδη μέσα στην Πέμπτη ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται με γενικά καλό καιρό, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και πάλι τους 20 βαθμούς.

Πηγη:
newsnow.gr