Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έτσι θα είναι τα νέα ευρώ

Μια νέα σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ θα αρχίσει να εκδίδει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα στο 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι.

Το πρώτο νέο χαρτονόμισμα, των 5 ευρώ, θα εισαχθεί στην αγορά τον Μάιο του επόμενου έτους και σταδιακά θα αρχίσουν να εκδίδονται νέες σειρές και των υπόλοιπων χαρτονομισμάτων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τρία από τα νέα διακριτικά γνησιότητας που θα φέρει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, ενώ ολόκληρο το χαρτονόμισμα θα αποκαλυφθεί σε μια δεύτερη φάση.
Τα νέα χαρτονομίσματα, που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να παραχαρακτούν, θα περιλαμβάνουν το πορτρέτο της Ευρώπης, της μορφής της ελληνικής μυθολογίας που έδωσε το όνομά της και στην ευρωπαϊκή ήπειρο και η οποία απεικονίζεται στα ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ.
 Με την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων, αυτά που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα θα αποσύρονται προοδευτικά από την κυκλοφορία, ενώ θα μπορούν να ανταλλάσσονται με τα καινούργια στις κεντρικές τράπεζες.


 


Πηγη:
enikos.gr