Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το 2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη

Ο δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ανακήρυξε το 2013 ως «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».


Ειδική εκδήλωση παρουσίασης της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη 10 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις», (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης).

Το 2013 είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του Έτους Γαστρονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση κεφαλαιοποιείται και αξιοποιείται η μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών να ενταχθεί στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού η γαστρονομία. Σήμερα η Σαντορίνη κάνει το επόμενο βήμα και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

Τις διάφορες πτυχές της πολυδιάστατης αυτής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος  Νικόλαος  Ζώρζος, ο κ. Χρίστος Ντούμας, Διευθυντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Ομότιμος Καθηγητής Ηφαιστειολογίας ΑΠΘ, η κα Αικατερίνη Τράκα, πρ. Τακτική Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρίστος Ντούμας με θέμα:

«Από την ανάγκη στην απόλαυση: διατροφικές συνήθειες στη Θήρα της Εποχής του Χαλκού»

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

Πηγη:
tsantiri.gr