Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στον αέρα οι Πανελλαδικές 2013. Χωρίς συμφωνία

Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές που πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις,
καθώς είναι πολύ πιθανό ότι μετά από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, να μείνουν χωρίς καθηγητές - επιτηρητές.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν οι συνδικαλιστές των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την εφαρμογή από την ερχόμενη χρονιά του μέτρου της αύξησης των δύο ωρών στο ωράριό τους.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα για να τους ενημερώσει για το θέμα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες, στις 20.15, με τις δύο πλευρές να μην καταλήγουν σε συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί το τι θα κάνουν. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστου ο οποίος υπογράμμισε ότι το υπουργείο ενέμεινε στην αρχική του στάση και τόνισε: «Η ΟΛΜΕ δεν φοβάται την επιστράτευση».

Όπως έλεγαν από το πρωί ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας πρόκειται για μια συνάντηση ενημέρωσης και όχι διαπραγμάτευσης με τους συνδικαλιστές των καθηγητών.

Πηγη:
madata.gr